Erja Tamminen; Päivi Rekula & Matti Juusela:

 

- ”Sähköä ilmassa - Tietoa ympäristömme sähkömagneettisen säteilyn terveysvaikutuksista ja suojautumisesta

 

(- 2003, 2. painos.)

Sisällysluettelo

 

Tämän kirjan ja lukuisten vastaavien raporttien jälkeen emme henkilökohtaisesti epäile hetkeäkään, etteivätkö kännykät olisi terveydelle haitallisia. Kirjasta käy selkeästi ilmi, miten matkapuhelinfirmat tukahduttavat järjestelmällisesti tutkimukset, joissa haitallisia vaikutuksia ilmenee. Samoin tiedotusvälineet julkaisevat vääristeltyjä tai vähätteleviä artikkeleita tutkimustuloksista. Muualla maailmassa haitoista keskustellaan, mutta suomalaiset asuvat Nokian maassa.

 

 

Takakannen teksti:

"Sähköä ilmassa –tietokirja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

 

Kirjoittajat tiedottaja Erja Tamminen, arkkitehti Päivi Rekula sekä sähkötekniikan DI Matti Juusela kertovat, miten sähköympäristömme on muuttunut ja miten se useiden tutkimusten mukaan vaikuttaa elimistöömme.

 

Asia on erityisen tärkeä nostaa esiin Suomen kaltaisessa vahvan teknologian maassa. Kuka määrittelee käytettävän tekniikan ja turvallisuusnormit ja miltä pohjalta?

Sähkösaneeraus on kestävän kehityksen mukainen strategia, jonka avulla pyritään suojaamaan ihmisiä uuden teknologian haitoilta.

 

Käytännön esimerkit asuin- ja työpaikkakohteista Ruotsissa ja Suomessa valaisevat jo olemassa olevia mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja rakentamisen laatuun. Tapauskertomukset osoittavat, että nykyolosuhteissa nuoretkin voivat herkistyä sähkömagneettiselle säteilylle. Tässä kirjan toisessa päivitetyssä painoksessa useat lääkärit kantavat huolta kehityksen suunnasta.

 

"Toivoisin, että sähköympäristön ongelmiin kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Minulla on paljon kokemusta potilaista, jotka reagoivat sähkömagneettisille kentille. Tällaisiin potilaisiin törmää vastaanotolla yllättävän usein. Sähköä ilmassa -kirja antaa ongelmasta monipuolista tietoa", toteaa hammaslääkäri Riitta Linko.

 

"Kirja herättää paljon ajatuksia asioista, joista tiedämme lääketieteessä varsin vähän. Jo pelkästään tämän takia pidän tällaista kirjaa tarpeellisena ja hyödyllisenä. Kirja on mielestäni hyvä ja asiallinen päänavaus sähköongelmista käytävälle keskustelulle", kommentoi fysiatrian ylilääkäri Jukka-Pekka Kouri.

 

Muutokset politiikassa, tieteessä ja tekniikassa ovat jälleen tarpeen ja odottavat tekijöitään."

 

 

* Lue myös toinen aiheeseen liittyvä kirja: Gunni Nordström: "The Invisible Disease"

 

* Olli Tammilehdon kirja-arvostelu: Aivojamme uhraamassa

 

* Henrik Varpialan kirjoitus: Irti kännykästä

 

* Henrik Varpialan kirjoitus: Säteilykemikaalisoppa

Henrik Varpiala