Neale Donald Walsch:

 

- Keskusteluja Jumalan kanssa 1, 2, 3

 

 

 

(Alkuteokset: "Conversations With God. An Uncommon Dialogue. Book 1,2,3" - 1995 -1998.) 

 

Nimestään huolimatta kirjat eivät ole uskonnollisia, eivätkä edes kovinkaan hengellisiä, vaan loistava trilogia kaikesta mahdollisesta: tavallisesta elämästä sen kaikkine ulottuvuuksineen. Kirjojen nimessä esiintyvä "Jumala" ei viittaa lainkaan kuvittelemaamme kaikkivaltiaaseen, vaan omaan sisimpään itseemme - joka on suurempi kuin pystymme mielellämme koskaan käsittämään. Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa. Oleellista ei ole näiden kirjojen syntytapa, vaan niiden sisältö.

 

Lainaus takakannen tekstistä (kirja 1): "Ensimmäinen laki on että jokainen voi olla, tehdä ja saada kaiken mitä voi kuvitella. Toinen laki on että jokainen vetää puoleensa sitä mitä pelkää."

 

Lainaus takakannen tekstistä (kirja 2): "Minä olen sinun ensimmäisen ajatuksesi alku ja viimeisen loppu. Olen täyttymyksen autuus. Olen se tunne, joka on saanut aikaan suurimman rakkauden tekosi. Olen se osa sinua, joka kaipaa sitä tunnetta aina uudelleen."

 

Lainaus takakannen tekstistä (kirja 3): "Jokainen teko on oman itsen määrittämistä. Kaikki mitä ajattelet, sanot ja teet, julistaa sitä mitä olet."

 

 

- Uusi ilmestyskirja

 

(Alkuteos: "The New Revelations. A Conversation with God" - 2002.)

 

Lainaus takakannen tekstistä: "Viisi valintaa ja yhdeksän ilmoitusta, jotka saavat elämässä aikaan muutoksen.

Uusi ilmestyskirja on tehty auttamaan ihmisiä. Teos opastaa meitä unohtamaan aikaamme vaivaavan näköalattomuuden ja uskaltautumaan uudelle tielle. Voimme joko jatkaa entiseen itsetuhoiseen tapaan tai tehdä rohkeasti muutoksia ja rakentaa paremman maailman Jumalan, rauhan ja tasapainon varaan. Voimallisesti puhuva Uusi ilmestyskirja ravistelee muuttamaan luutuneita ajatusmalleja sekä esittää yhdeksän ilmoitusta, jotka opastavat kirkkaampaan tulevaisuuteen."

 

 

- Yhteys Jumalaan jaYstävyys Jumalan kanssa

 

(Alkuteokset: "Communion with God" - 2000 ja "Friendship with God" - 1999.)

Yhteys Jumalaan -sisällysluettelo

 

Jälleen kerran on huomautettava, ettei kirjojen nimissä esiintyvä "Jumala" ole lainkaan sitä mitä yleisesti ottaen voisi olettaa. Kysymyksessä on sisäisen itsensä löytäminen ja kaiken olevaisen yhteys. Kirjat ovat varsin selkokielisiä ja helppoa luettavaa. Ne jatkavat loogisesti siitä, mihin Keskusteluja Jumalan kanssa 1,2 ja 3 jäivät. Tämä viiden kirjan paketti kannattaa lukea järjestyksessä alusta loppuun, eikä elämäsi voi olla muuttumatta (tosin muuttuuhan se jatkuvasti joka tapauksessa). Walsch käyttää omaa elämäänsä esimerkkinä, kuinka antoisaa on hylätä lapsuudesta asti mieliimme iskostettu kostonhimoinen "Jumala" ja antaa todellisen elämän sielun virrata lävitseen.

 

Lainaus takakannen tekstistä (Yhteys Jumalaan): "Yhteyden rakentaminen vaatii ennen kaikkea ihmisten kehittämistä illuusioista vapautumista. Walsch listaa niistä kymmenen: tarpeen, epäonnistumisen, erillisyyden, riittämättömyyden, vaatimusten, tuomion, rangaistuksen, ehtojen, paremmuuden ja tietämättömyyden illuusion. Sen jälkeen hän purkaa ne, käsittelee niiden hallintaa ja sitä kautta ihmiselle syntyvää mahdollisuutta kohdata Luoja sisimmässään.

Rakkauden, sallivuuden ja ykseyden sanomaa viestivä kirja antaa lukijalle lohtua, uskoa ja uutta valoa elämään."

Henrik Varpiala