Ari Ojapelto:

 

Ahneuden aika - Kuinka pääoman ahneus tekee teknologian avulla

      ihmisen tarpeettomaksi?

 

(- 2006.)

Sisällysluettelo

 

Takakannen teksti: "Suuryritykset tuottavat ennennäkemättömiä voittoja niin meillä kuin maailmallakin, mutta työttömyys vähenee lähinnä tilastokikkailuilla. Talouden kasvun ympärillä pyörii uskonnollinen hurmos, samalla ainoa kansalle tarjottu tulevaisuuden visio on vaatimus jatkuvasta säästämisestä. Hyvinvoinnista on tingittävä nyt, jotta taloudellisesti tiukkoina aikoina oltaisiin kilpailukykyisiä. Kilpailukyvyn paranemisesta huolimatta työpaikat siirtyvät maasta toiseen halvimman työvoiman perässä. Pääoma käyttää teknologian avulla ylintä valtaa maailmassa. Yhteiskunnallinen näköalattomuus vaihtuu toivottomuudeksi.

     Ahneuden aika viiltää auki julkisen keskustelun kulissit. Teos on monialainen selvitys viime vuosikymmenien yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta kehityksestä, syistä ja seurauksista.

     Ojapelto luo tarkkanäköisen ja hätkähdyttävän vision menneisyydestä tähän hetkeen ja tulevaisuuden vaihtoehtoihin. Sillä vaihtoehtoja on ollut ja tulee olemaan, vaikka talouden ja politiikan valtaapitävä eliitti muuta väittääkin.

     Ahneuden aika on painava puheenvuoro, kutsu ja lähdeteos uudenlaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

 

Tämän teoksen kirjoittaja, Ari Ojapelto, on Espoossa asuva yhteiskuntakeskustelija. Hän on kirjoittanut kahdenkymmenen vuoden aikana satoja kirjoituksia eri medioihin.

     Ari Ojapelto on toiminut esitelmöitsijänä ja paneelikeskustelijana kymmenissä erilaisissa tilaisuuksissa yliopistoista ja Eduskunnasta aina kylähullujen päiville asti. Ja hän on ollut haastateltavana asiantuntijana kymmenissä televisio- ja radio-ohjelmissa. Yksi kolmesta vakiokeskustelijasta toimittaja Seppo Konttisen ohjelmassa "Talousykkönen" vv. 1998-1999.

     Tämän lisäksi hän on toiminut vakituisena kolumnistina Tekniikka ja Talous -lehdessä vuosina 1994-1995 ja Nykypäivä-lehdessä vv. 1996-1997."

Henrik Varpiala