Heli Ilaskari:

 

- Guru Gurnaun joogakoulu - Löydä sisäinen kissasi

 

(- 2003.)

Sisällysluettelo

 

Kaikki mitä tarvitsee tietää joogasta - vieläpä selkeästi ja humoristisesti kerrottuna. Kirjassa on monia osuuksia joita voi lukea "satuina" vaikka pienille lapsille, mutta silti se on aivan yhtä tärkeä ja antoisa myös aikuisille. Jos omistat lemmikkieläimen, etenkin kissan, löydät varmasti uuden ulottuvuuden lemmikistäsi. Kirja opettaa, että joogassa oleellisinta on mielen hälinän hiljentäminen ja nykyhetkeen keskittyminen - ei niinkään vekkulien asentojen oppiminen, jotka tosin voivat olla joillekin yksilöille avuksi. Jos luulet tietäväsi kaiken joogasta, tämä kirja opettaa sinulle paljon lisää.

 

Takakannen teksti: "Guru Gurnaun joogakoulu on valloittava johdatus joogan maailmaan. Se on kertomus maalle muuttavasta naisesta, joka löytää orvon kissanpennun. Pian paljastuu, että kissa osaa puhua - ja se sattuu olemaan joogamestari.

 

Nainen alkaa kirjoittaa joogasta kirjaa vasta-alkajille, ja kissan terävät huomautukset höystävät selvitystä. Kissan luontaisesta rentoudesta on apua joogaharjoitusten omaksumisessa.

 

Ilaskari käy läpi koko joogatien: painovoimasta tietoisuuteen, tärkeimmät harjoitukset aurinkotervehdyksestä meditaatioon, eettiset asenteet väkivallattomuudesta itsetuntemukseen sekä eheyden löytymisen. Kirja on elämäntaito-opas samaa lajia kuin Benjamin Hoffin Nalle Puh ja Tao, Jostein Gaarderin Sofian Maailma ja Richard Bachin Lokki Joonatan. Tiina Pajun humoristiset piirrokset havainnollistavat joogaharjoituksia.

 

Lopussa on tietopaketti joogan peruskäsitteistä."

 

* Kirjailijan kotisivut: www.kolumbus.fi/heli.ilaskari/index.htm

Henrik Varpiala