Fred Adams & Greg Laughlin:

 

- ”Maailmankaikkeuden elämäkerta - Ikuisuuden fysiikkaa

                                                                                                                                               

      (Alkuteos: "The Five Ages of the Universe - Inside the Physics of Eternity" - 1999.)

      Sisällysluettelo

 

      Auttaa hyvin hahmottamaan fyysisen maailmankaikkeuden äärettömyyttä ja sen olemusta. Kirjan täysipainoinen käsittäminen vaatii tosin jonkin verran matematiikan ja fysiikan hallintaa, mutta ei silti jätä ketään kylmäksi.

      

      Takakannen teksti:

      "Aikamatka alkuräjähdyksestä kaukaiseen tulevaisuuteen!

 

      Mitä maailmankaikkeudelle tapahtuu? Loppuuko maailmankaikkeus kertasysäyksellä vai hiljaa hiipumalla? Ehtivätkö suunnattomat valkoiset kääpiöt, paisuvat auringot, tuhota kaiken - ja katoavatko universumit mustien aukkojen nieluun? Vai onko maailmankaikkeus ääretön?

      Amerikkalaisfyysikot Adams ja Laughlin kertovat maailmankaikkeuden tarinan. He kuljettavat lukijansa huimaavalle aikamatkalle suuresta alkuräjähdyksestä aina satojentuhansien miljardien vuosien päähän tulevaisuuteen. Maailmankaikkeuden elämäkerta on enemmän kuin tietoteos: se on suuri historiallinen kertomus.

      "Kirjan fysiikka on väistämättä monimutkaista, ja ajanjaksot ja etäisyydet saavat vatsan sekaisin. Mutta tietä tasoittavat loistava kerronta ja valaisevat selitykset siitä miten tähdet, mustat aukot ja muut taivaankappaleet käyttäytyvät. Tämä on hyvää tieteiskirjallisuutta parempaa siksi, että se on totta." - Washington Post "

Henrik Varpiala